JAWATAN KOSONG LHDN 2022 : CARA PERMOHONAN & SYARAT KELAYAKAN

JAWATAN KOSONG LHDN 2022 : CARA PERMOHONAN & SYARAT KELAYAKAN

Berita baik kepada yang sedang mencari pekerjaan di Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada warganegara yang berminat dan berkelayakan.

PENGENALAN

Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDN; juga dikenali sebagai HASiL) adalah salah satu agensi utama memungut hasil di bawah Kementerian Kewangan Malaysia. Jabatan Hasil Dalam Negeri Malaysia diperbadankan pada 1 Mac 1996 dan dikenali sebagai Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia.

Lembaga Hasil Dalam Negeri ditubuhkan di bawah Akta Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia 1995 untuk memperolehi lebih kuasa terutamanya dalam bidang kewangan dan pengurusan kakitangan bagi meningkatkan kualiti pentadbiran percukaian.

IKLAN JAWATAN KOSONG LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI (LHDN)

Berikut merupakan maklumat iklan kerja kosong yang ditawarkan oleh majikan terlibat. Info kekosongan ini adalah seperti yang diiklankan. Kami hanya menyiarkan maklumat kekosongan jawatan untuk memudahkan anda membuat permohonan

MAKLUMAT JAWATAN

PENOLONG EKSEKUTIF HASIL (TEKNOLOGI MAKLUMAT)

  • Taraf Jawatan: Kontrak
  • Gaji Permulaan: RM2,198
  • Penempatan: Jabatan Teknologi Maklumat

SKOP TUGAS

Membantu melaksanakan kajian kemungkinan dan analisis keperluan pengguna serta membantu menyediakan sebarang reka bentuk sistem mengikut hasil analisis

SYARAT KELAYAKAN

  • Semua pemohon mestilah Warganegara Malaysia;
  • Berumur dalam lingkungan tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan;
  • Kepujian dalam subjek Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;
  • Permohonan hanya dibuka untuk calon luar dan kontrak bergaji harian yang sedang berkhidmat di LHDNM sahaja.

CARA PERMOHONAN

Kepada yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat secara atas talian di Portal Pencarian Kerja LHDN.

Hanya calon yang menepati syarat-syarat kelayakan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga.

Calon yang tidak dihubungi dalam tempoh 45 hari daripada tarikh tutup iklan, hendaklah dianggap sebagai tidak berjaya.

Tarikh tutup permohonan pada 20 APRIL 2022, RABU.

Hebahan rasmi kekosongan jawatan boleh dirujuk DI SINI dan permohonan boleh dibuat di PAUTAN INI.

JAWATAN LAIN

Leave a Comment